puding kastard jagung


Bahan-bahan ( family ) • 1 paket agar2 bertali (30gm) • 7 cawan air • 1 1/2 cawan gula - bergantung,kalau xnk manis bleh kurangkan gula • 2 biji telur • 4 sudu kastard • 1 tin susu cair • 250 gm buttercup • SOS • 1/2 tin jagung • 1/2 tin susu cair • secubit garam • 1 s/b susu pekat manis Cara-cara 1. masak agar2 bersama gula dan air hingga cair.. 2. sementara menunggu agar2 cair, pukul kastard dgn telur sampai sebati dan xberketul,tapis dan ketepikan... 3. bila agar2 dah cair, masukkan susu cair dan buttercup, kacau hinnga buttercup cair,.. 4. setelah smua dah cair,perlahankan api dan masukkan kastard dan telur yg dipukul tadi, kacau hingga puding menjadi pekat sedikit... 5. kemudian tuang kedalam acuan,biarkan sjuk.... 6. SOS-campur smua bahan2 untuk buat sos dan masak sekejap di atas api sederhana besar hingga pekat sedikit...kemudian angkat dah tuang di atas puding...
Comments
0 Comments

0 ulasan: